Bike Fitting

Bike Fitting

Bij Bike Action zijn wij van mening dat een juiste zitpositie op zowel racefiets als mountainbike van het grootste belang is. Een optimale zitpositie voorkomt blessures en verbetert uw prestaties waardoor u meer plezier aan het fietsen zult beleven.

Bike Fitting is in de fietswereld een ruim begrip. Er bestaan verschillende instrumenten en meetmodules die ervoor moeten zorgen dat uw fiets afgesteld wordt op de juiste manier. Bij Bike Action vinden wij een persoonlijke visie hierbij enorm van belang.

dsc07452

 

Een Bike Fitting bij Bike Action wordt uitgevoerd door Martin Hanemaaijer met ruime ervaring in de fietssport. De duur van een meting varieert van 2 tot 2,5 uur. De meting begint met een gesprek waarin wordt gesproken over het doel van de meting en uw fietsdoelen. Dan volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij asymmetrie, lengteverschillen en andere afwijkingen aan het licht komen. Hierna gaat alle aandacht uit naar de schoenen. Een juiste afstelling van de schoenplaten vormt namelijk de basis voor de juiste fietshouding. Vervolgens wordt de fiets op een fietsergometer gezet en gaat de afstelling van de fiets beginnen. Afwisselend neemt u plaats op de fiets en wordt er aan de fiets gesleuteld om tot een voor u optimale zit en aandrijving te komen.

Voor wie is Bike Fitting?

Bike Fitting is uitermate geschikt voor wedstrijdrijders of mensen die met blessures kampen. Maar voor iedere fietser die regelmatig op de racefiets of mountainbike stapt of wilt stappen is een juiste fietshouding een voorwaarde voor fietsplezier en -succes.

Wat moet u meenemen?

–        uw fiets

–        al uw fietsschoenen

–        een korte fietsbroek

Wat kost Bike Fitting?

€ 150,- voor de gehele meting voor 1 fiets.
€ 200,- voor de gehele meting voor 2 fietsen.

Hoe maakt u een afspraak?

Neemt u contact op per mail via info@bikesports-trainingen.nl of  info@bikeaction.nl of bel 06 33232770 om een afspraak te maken.

 

Studio Peet®